חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עומס, מינימליזם ועיצוב

עומס. עומס חפצים. בואו נדבר על זה.

מי לא מכיר את הנקודה הכאובה הזו. חפצים שכבר לא משתמשים בהם, אבל כואב הלב לזרוק או להעביר הלאה.

אז אני רוצה לומר, שכואב הלב להשאיר אותם בבית.

חפצים מיותרים יוצרים בלאגן – גם בבית וגם בנשמה. הם מעמיסים לנו על החיים, וגוזלים אנרגיות. וזה עוד לפני שדיברנו בכלל על נושאים ברומו של עולם, כמו צריכה וקיימות.

אז מה עושים?

אני רוצה  לשתף  אתכם בכמה טיפים, שלמדתי במשך הזמן, ושאני נוהגת לחלוק עם הלקוחות שלי. לא מדובר בחידושים מרעישים, אבל כאלה שעושים, נו – סדר.

אז ככה;

1.  צעדים קטנים:  זכרו שכל תהליך ושינוי מתחיל דווקא בצעדים קטנים. בחרו חדר או איזו פינה, שאתם מרגישים שזקוקה במיוחד לרענון והתמקדו בה. זה יכול להיות הבלאגן על השולחן בחדר העבודה, ארון הבגדים או דווקא מגירת הפיצ'פקעס במטבח. מצאתם כזה? יופי, אפשר לעבור לסעיף 2.

2. מיון וסינון: עברו על כל החפצים הנמצאים באותו אזור, ושאלו את עצמכם האם באמת אתם צריכים את החפץ הזה? מתי בפעם האחרונה השתמשתם בחפץ הזה? מתי בכלל ראיתם אותו? אם עניתם לעצמכם בשלילה, עזבו נוסטלגיה ואל תהססו, הוציאו אותו מהבית. אגב, אני לא טוענת שאין לדברים ערך נוסטלגי. מי שמכיר אותי יודע שאני נוסטלגיסטית גדולה. אבל הכל שאלה של מינון. הרבה פונקציה, מתובלת במעט נוסטלגיה. לא להפך.

3. איכות ולא כמות:  הפנו תשומת לב לכל קנייה חדשה שלכם, קנו רק מה שבאמת צריך, וכלל אצבע, העדיפו איכות על פני כמות. בחרו את הטוב ביותר, את זה שיתן את המענה הכי מתאים לצרכים שלכם, שיהיה עמיד לאורך זמן ויתעלה מעל כל טרנד חולף.

4. עדיף אחד בחוץ משניים בארון : הרי אחרי התהליך שעברתם, לא תרצו להתחיל לאגור מחדש, נכון? אז אמצו את הכלל: על כל חפץ חדש שנכנס הביתה, חפץ אחר מפנה את מקומו.

סיימתם? יופי! עכשיו מנוחה קלה, כוס קפה, ויאללה, לאזור הבא…